Polisen patrullerar med automatvapen i tunnelbanan

Många har reagerat på att vanliga poliser nu patrullerar i tunnelbanan med automatvapen. Men det handlar inte om att något särskilt har hänt, utan om att myndigheten anpassar sig till det nya Sverige. Invandringen är nu det största problemet för polisen sedan andra världskriget, medger myndigheten.

Sedan en tid har poliser patrullerat Stockholms gator med automatvapen av typen MP5, från det tyska företaget Heckler & Koch.

I ett inlägg på Facebook förklarar myndigheten nu att man vidtagit denna åtgärd som en konsekvens av höstens asylkaos.

”Under helgen har vi fått många frågor av er resenärer i kollektivtrafiken då vi patrullerat med förstärkningsvapen. Sedan Sverige i höstas höjde hotnivån avseende terror finns det i Stockholm alltid tillgänglig personal med förstärkningsvapen. För din trygghet har vi då vi haft tid förlagt extra synlighet i tunnelbanan”, skriver myndigheten.

Samtidigt säger Patrik Engström, chef vid gränspolisen på nationell nivå, att massinvandringen från tredje världen är det största problemet som svensk polis har stått inför sedan andra världskriget.

Värst är det för polisen i invandrartäta områden såsom Malmö, men när även avfolkningsbygder får stora asylboenden långt från närmsta polisstation blir det riktigt svårt att upprätthålla lag och ordning även där.

– Det här är förmodligen den största utmaningen för svensk polis sedan andra världskriget, säger Engström till Aftonbladet.

Click here to read the complete article