Profilert NRK-programleder: Norge blir islamsk

Den profilerte NRK-programlederen Leo Ajkic ga i 2011 et intervju til Trygdekontoret der han så for seg at Norge vil bli overtatt av islam. Det vil skje «fredelig» fordi muslimer får flere barn, sa Ajkic.

I dag har Ajkic programleder for serien Flukt, som følger migrantstrømmene inn til Europa. I åpningsprogrammet sier Ajkic at det hver dag blir 34.000 nye flyktninger i verden. – Dette er 34.000 muligheter, sier Ajkic, som er aktiv talsmann for at Europa må ta imot menneskene på flukt eller vandring.

Kombinasjonen av denne positive holdning, ja nær promotering av migrasjon til Europa, og spådommen om at Norge vil bli islamsk, sier noe om Ajkic og det sier noe om dagens NRK.

«Muslimene kommer til å ta over Norge en dag. De kommer ikke til å gjøre det med vold eller pistoler. Hvis ikke Norge tar inn katolske mexikanere som reproduserer seg like fort, så kommer muslimene til å ta over, på grunn av reproduksjonen. Jeg tror det er planen over hele Europa», sier Leo Ajkic i videoen. I artikkelen er der en lenke til en videosnutt, men den virker ikke lenger. Hele programmet ligger imidlertid ute:

NRK: Trygdekontoret, episode 10/10 2011
(Sekvensen med Ajkic/islam starter på tidskode ca. 14.15)

Ajkic er fra Bosnia og har katolsk mor og muslimsk far. Han hevder selv at han ikke er troende.

– Personlig syns jeg islam er veldig bra, men jeg skjønner at det er mange som frykter det, gjennom det vi ser i media. Jeg tipper folk rundt om i landet ikke ser så mye på Al-Jazeera, men på vestlige kanaler. Da er det ikke rart at man frykter muslimer.

Den negative oppfattelsen av islam er altså skapt av vestlige kanaler?

Ajkic har alltid gitt seg selv vide fullmakter. Det virker som han her er på linje med statskanalen. For NRK har islam en naturlig plass. Skillet mellom promotering og spådommer er ikke lett å få øye på.

Click here to read the complete article