Putin: – Er USA en slags bananrepublikk?

President Vladimir Putin avviser at Russland har planer om en ny krig. Samtidig avviser han påstandene om påvirkning av det kommende presidentvalget i USA.

– For andre land er den påståtte trusselen lønnsom for å få godkjent sine nye forsvars-budsjetter.

Slik kommenterte Putin påstandene om at Russland utgjør en fare for andre land. Den russiske presidenten avdramatiserte beskjeden fra NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg, om at trusselen fra øst er økende.

– Mystiske trusler blir stadig presentert, som den beryktede militære trusselen fra Russland. Problemet er bare at Russland ikke kommer til å angripe noen, sa Putin under et møte med samfunnsforskere i Sotsji torsdag.

– Oppdiktede problemer

Han mener også det er hysterisk å tro at Russland har forsøkt å påvirke det kommende presidentvalget i USA ved å hacke amerikanske institusjoner.

– Rekken av mytiske, oppdiktede problemer inkluderer hysteri – jeg finner ikke på noe annet ord – som har brutt ut i USA når det gjelder Russlands innflytelse på det aktuelle presidentvalget, sa Putin.

Amerikansk etterretning og president Barack Obamas regjering rykket tidligere i oktober ut sa at Russland står bak hacking som blant annet har rammet Det demokratiske partiet. De beskylder myndighetene i Moskva for å bruke lekkasjene, som blant annet er offentliggjort hos WikiLeaks, i et forsøk på å påvirke presidentvalget.

Bananrepublikk

– Er det noen som virkelig tror at Russland på noen måte kan påvirke det amerikanske folkets valg, spurte presidenten retorisk.

Før han fikk salen til å le med denne kommentaren:

Click here to read the complete article