Saudiarabien kallas för lagliga Islamiska staten – ändå får de medalj av kungen

För att få slut på IS måste deras huvud bekämpas – Saudiarabien. Ett huvud som västvärlden har som handelspartner och som Sveriges kung har hängt en medalj runt.

I Irak kallar man Saudiarabien för “legal Daesh” och IS för “illegal Daesh”. Den lagliga och olagliga Islamiska staten.

Saudiarabien styrs av en extremistisk inriktning av sunniislam som kallas wahhabism. I enlighet med denna sekts sharialagar hugger man händer av tjuvar, dödar dem som har sex utanför äktenskapet, halshugger mördare, tvingar kvinnor att täcka all hud och har en religiös polis som ser till att alla ber fem gånger om dagen.

President Barack Obama besökte Saudiarabien i april. (Foto: Carolyn Kaster / AP TT NYHETSBYRÅN)

Det saudiska kungahuset består av oljemiljardärer vars prinsar reser runt i lyxbilar och yachter och förlustar sig med bikinimodeller, alkohol och sex. Förra året greps en saudisk prins i Beirut när han i sin privatjet skulle smuggla ut nästan två ton av den amfetaminliknande substansen Captagon.

“Den här dubbelmoralen och sekterismen återfinns i en närmast kopia – i den illegala Islamiska staten IS.”

Video Link

Samtidigt har en del av diktaturens folk knappt råd att köpa mat och kvinnorna är några av de mest förtryckta på jordklotet.

Den här dubbelmoralen och sekterismen återfinns i en närmast kopia – i den illegala Islamiska staten IS.

Flyktingar vittnar om att IS tvingar alla att gå till moskén för att be, men själva står de utanför. IS stenar dem som begår äktenskapsbrott, men själva har de sexslavar. IS förbjuder tobak och alkohol, men handlar själva med cigaretter.
Och i strid drogar de sig med – Captagon.
Många IS-soldater är unga män som har rekryterats med hjälp av propaganda och den sekteristiska ideologin. En del är barn som har satts i hjärntvättarläger och lärt sig döda.

“Hillary Clinton har beskrivit Saudi som finansiär till talibanerna, al-Qaida och “den viktigaste källan till sunnitiska terrorgrupper i hela världen”.”

Grunden till IS skapades 2003 när USA invaderade Irak med falska anklagelser om att Saddam Hussein-regimen hade massförstörelsevapen och anknytningar till al-Qaida.

De som däremot hade anknytning till al-Qaida var Saudi.

Usama bin Ladin var saudier. 15 av 19 av 11 september-terroristerna var saudier. Hillary Clinton har beskrivit Saudi som finansiär till talibanerna, al-Qaida och “den viktigaste källan till sunnitiska terrorgrupper i hela världen”.

Mannen som fick idén till IS, den fattige palestinsk-jordaniern al-Zarkawi som var tjuv, hallick och knarklangare fick efter sin fängelsetid i Jordanien pengar till ett terrorläger av bin Ladin – och sin ideologi från Saudi.

En ideologi som Saudi sprider i moskéer och koranskolor i ett stort antal länder, bland annat Sverige.

Saudi-wahhabismens största fiende är shiamuslimer. Det är förklaringen till varför IS finns i sunniområden i Irak. Sunnimannar från den störtade Saddam-regimen gick ihop med tidigare al-Qaida- och al-Zarkawi-terrorister med målet att ta tillbaka makten från den nya shiadominerade regeringen och inrätta ett islamiskt kalifat för sunnis – IS.

Click here to read the complete article