Sex-grooming rett inn i stua hos sjokkerte briter

Denne uken sendte BBC et doku-drama i tre deler: Historien om muslimske menns sex-grooming av britiske småjenter. I kebab-sjappenes mørke kroker og tilhørende leiligheter begås overgrep som gjør en kvalm.

Den uhyggelige realistiske fremstillingen i denne BBC-serien har grepet nasjonen. Man hadde rett og slett ikke følelsen av at man så på skuespillere, men fulgte et slags forstyrret reality-tv. Flere skrev da også på sosiale medier at de ikke orket å se på. Vi som orket ble sittende igjen med uutslettelige inntrykk.

Det knøt seg i maven under voldtektsscenen av sårbare og livredde Holly på den møkkete madrassen i leiligheten over kebab-sjappa. Den middelaldrende Shabir Ahmed, som ville kalles «Daddy», skulle ha betaling for gratis kebaber og vodka som han hadde groomet jentene med. Senere ble jentene fraktet rundt til forskjellige steder hvor gjenger med muslimske menn ventet på sin tur til å begå overgrep. Orale, vaginale og anale.

Ifølge den offentlige Jay Report så er det minst 1400 groomingofre – bare i den lille byen Rotherham. Antallet for hele landet er det ingen som tør å gjette på engang.

Ruby fortalte til politiet:

«Pakistani men pass you round like a ball, they’re all in a massive circle and put a white girl in the middle»

Da jentene forsøkte å komme seg ut av dette helvete, kom dødstruslene. Offentlige instanser sviktet dem i alle ledd. «Sånne jenter» er ikke troverdige for en jury, mente påtalemyndigheten.

Det aller verste var allikevel scenene fra rettssalen. Hver av de ni tiltalte pakistanske mennene stiller med hver sin skrankeadvokat som skal kryssforhøre jentene. Det er rått. Alt som blir sagt i filmen er ordrett fra rettssalen. Det var dette som skjedde. Et statlig overgrep, mente mange sjokkerte seere. En av forsvarsadvokatene tillot seg til og med å fleipe om størrelsen på sin klients penis – under forhøret av voldtektsofferet!

“You white people train them in sex and drinking,” sa en av de tiltalte til sitt forsvar. «So when they come to us they are fully trained.”

«Fully trained» 13-åringer…

I filmen ser vi skjebnen til de tre jentene Holly, Amber og Ruby (med lærevansker). Og vi vet at det er tusener på tusener av slike forferdelige historier. Og de pågår fremdeles.

Noen murrer over at ordet «islam» ikke blir nevnt. Men det er jeg ikke enig i. Dette er historien slik jentene opplevde den og det kommer veldig klart frem at det er muslimske pakistanske menn som bedriver denne formen for overgrep. Vi hører også islamsk hilsing på mobilen, referanse til at «daddy» ikke kan drikke alkohol på grunn av religionen, antrekk osv. Budskapet er tydelig hvis man vil se det.

Fra virkeligheten vet vi at politiet ikke var interesserte i å følge opp jentene da voldtektssakene ble anmeldt fordi de ikke ville skape «uro» i det muslimske miljøet. Denne viktige biten av historien valgte BBC å utelate å nevne direkte.

Hollys far meldte seg en periode inn i British National Party (BNP) som følge av overgrepene. Der var det mange andre fedre med tilsvarende historier. I de såkalte «council estates» – områder med sosialboliger, har sex-groomingen vært kjent i mange år. Og det er her BNP og English Defence League (EDL) har funnet sine tilhengere.

Filmen har også to ekte «Erin Brockovich’er». Men det gikk ikke like bra med dem til slutt. Maggie Oliver valgte å forlate politijobben og Sara Rowbotham fikk sparken fra jobben sin i helsetjenesten. Rasende seere mener at disse burde ha blitt gjort til heltinner og blitt tildelt priser av dronningen. Sara Rowbotham er rasende på sosialarbeiderne:

“Me and you are looking at the same thing,” skriker hun. “But where I’m seeing kids being turned inside out by abusers, all you lot are seeing are slags who bring it on themselves.”

Sara Rowbotham meldte fra 181 ganger om overgrep til alle offentlige instanser som kunne gjøre noe med saken.

Maggie Oliver trakk seg fra jobben i politiet i avsky. Menn som voldtar småjenter går fremdeles fritt i gatene, sier hun.

Click here to read the complete article