Sjokktilstand ved svensk skole

Skoleinspektører har innledet omfattende granskninger av Malmøs skoler. Det de avdekker bør sjokkere alle, ikke minst de politiske ansvarlige. Nå truer inspektørene med millionbøter.

Sydsvenskan forteller om tilstander som en ikke skulle tro var mulig i det som i alle fall en gang var et sivilisert land. Skoleinspektørene avdekker krenkelser, også av seksuell karakter, rot og dårlig tilpasset opplæring.

På en av skolene, Johannesskolan, har ett tyvetalls foreldre nå slått alarm. Deres barn går i 1.klasse og er seks år gamle. Alle forteller det samme: barna blir mishandlet og seksuelt trakassert av medelever.

Historiene som foreldrene forteller om forholdene ved skolen er knapt til å tro. Arber Baqaj forteller at datteren blir mishandlet daglig. Sebastian Nasser forteller om daglige slagsmål som går ut over hans sønn. Nadja Kvist, som har to barn på skolen, forteller om gutter som har mishandlet hennes datter og dratt ned jentungens bukse og truse. Patrik Olsson forteller at han allerede har tatt sine barn ut av Johannesskolan. En annen pappa, som vil være anonym for å beskytte sin datter, forteller at hun er blitt mishandlet over flere år på skolen. Gutter truer med at de skal voldta henne, de truer med at «deres pappaer skal knulle henne. Kaller henne hore. Spør henne hvilken religion hun tilhører,» forteller han. Hennes «feil» er at hun ikke blir ansett som muslimsk nok.

Click here to read the complete article