Slept 75 meter langs veien og voldtatt

Mannen ville ha sex med kvinnen, men fikk nei. Han fulgte etter henne, gikk til angrep og slepte kvinnen 75 meter før han voldtok henne.

Voldtekten beskrives i en dom fra Gulating lagmannsrett. Den nå 30 år gamle mannen er dømt til fengsel i seks år. Normalstraff er fire år, men voldtekten natt til 21. desember 2014 på Voss, beskrives som brutal. I retten erkjente han delvis straffskyld.

Så etter henne fra altanen

Kvinnen hadde vært ute med arbeidskolleger da en mann oppsøkte henne utenfor utestedet Inside i Voss sentrum. En mann kom bort og inviterte henne hjem til seg. De snakket vanlig.

«Han spurte videre om hun hadde hatt en afrikaner før», fremgår det av dommen. Kvinnen avviste mannen og gikk østover. Mannen gikk hjem og ut på altanen. Der så han kvinnen gå langs veien og gikk etter.

Mens han sto i leiligheten, hørte han stemmer i hodet som befalte eller fortalte at han skulle følge etter henne, heter det i dommen.

Mannen gjorde dette, og kom foran henne. Han var da omtrent ved Brynagjelet, ikke langt fra krysset til riksveg 13.

Kvinnen oppdaget mannen som tok tak i henne og slepte henne 75 meter ned til gangveien som går langs hovedveien.

Psykisk syk

Kvinnen fryktet at mannen skulle drepe henne. Han begynte å kle av henne og gjennomførte voldtekten som skal ha vart i mellom 15 og 20 minutter. Han beklaget seg under overgrepet, fremgår det av dommen.

Click here to read the complete article