Stopper tall om innvandrer-krim

Er innvandrere mer kriminelle enn andre? Hvem vet.

Statistisk sentralbyrå er i ferd med å pådra seg et offentlig image som en politisk korrekt sannhetsfornekter blant de som er kritiske til innvandring.

Mens SSB tidligere har gitt fakta som underbygger at hver ikke-vestlige innvandrer på lang sikt har kostet velferdsstaten 4,2 millioner kroner, vakte det oppsikt da den nye SSB-direktøren Christine Meyer ved tiltredelsen sa at de nå måtte forske mer på hvor mye innvandrere bidro med positivt.

Les Christine Meyers kronikk: Taler tallene?

Les Elin Ørjasæters blogg: Kan vi stole på SSB?

Utspillet kom bare kort tid etter at Christine Meyers ektefelle, tidligere Høyre-statsråd Victor Normann, offentlig hevdet at Norge kunne ta imot 100.000 flyktninger.

Og dermed hadde vi det gående – skulle SSB slutte å være politisk nøytrale?

Nå er SSB-direktøren i hardt vær igjen, etter å ha nektet å gi ut statistikk på sammenhengen mellom kriminalitet og hvor innvandrerne kommer fra.

Dette er tall SSB tidligere har offentliggjort (i 2011), men på direkte spørsmål fra Frp, var svaret nei.

– Vi må jo oppdatere den statistikken med nye tall, og vil kreve et stort arbeid fra vår side, sier Christine Meyer.

Les saken: SSB vil ikke lage kriminalstatistikk om innvandrere til Frp

Det underlige med svaret er at Fremskrittspartiet tilbød seg å betale for jobben, slik SSB til stadighet utfører statistisk arbeid på oppdrag.

– Vi vil ha en oversikt over kriminalstatistikken basert både på innvandrerbakgrunn og landstatistikk. Slik kan vi få best mulig oversikt over situasjonen, sier Frps parlamentariske leder, Harald Tom Nesvik, til NRK.

Click here to read the complete article