Støre har benyttet privat legevakt, privat aldershjem og private skoler for barna

Ap-leder Jonas Gahr Støre opptrer dobbeltmoralsk, mener Høyre og Frp.

Jeg har forståelse for at Støre ønsker det beste tilbudet for sin far, og at de har betalt for et privat eldrehjem vil jeg ikke kritisere. Samtidig er dette unektelig dobbeltmoralsk, når Støre og Arbeiderpartiet er så sterke motstandere av private innslag i eldreomsorgen, sier Høyres parlamentariske leder, Trond Helleland til DN.

Avisen skriver at det Helleland viser til er Ulf Støres tidligere opphold på Sollihøgda seniorpensjonat, omtalt i DN ifjor, der beboerne for minimum 2000 kroner døgnet får et privat værelse, mat laget fra bunnen av, tilbud om poesikvelder og vin- og ostekvelder i naturskjønne omgivelser.

Det føyer seg inn i rekken av eksempler på at Støre har én moral for seg selv, og en annen moral for folk flest. Da tenker jeg på at Støre har kjøpt private helsetjenester og sendt sine barn på privatskole, samtidig som partiet hans er motstander av begge deler. Høyre ønsker at private tilbud ikke bare skal være forbeholdt dem som har råd til det, men noe folk kan velge selv hvis de ønsker, på det offentliges regning, sier Helleland.

Støre avviser kritikken fra Høyre og Frp og viser tilat han ikke er imot private helsetilbud.

Click here to read the complete article