Sverige er ikke immunt mot borgerkrig

Den svenske læreren John Dübeck tar en «Springare». Han er blitt inspirert av den svenske politimannen og vil fortelle hva som skjer i Sveriges skolehverdag. Og det er ikke rent lite. På sin Facebookside skriver John Dübeck et langt innlegg. Det er absolutt verdt å lese hele. Han starter slik:

Som ett slags tack till Peter Springare vill jag härmed dela med mig av mina iakttagelser från den svenska skolan, med önskan att kunna inspirera andra, precis som Peter Springare inspirerat mig.

Han er ikke den eneste svenske læreren med slike tanker, skriver han:

Då jag arbetar i den svenska skolan sätter jag mig själv i en stor risk genom att publicera dessa tankar, men efter att Peter Springare modigt utmanat etablissemanget, som David mot Goliat, genom sina Facebookinlägg känner jag att jag själv är beredd att ge bilden av hur jag själv, och allt fler andra lärare med mig, tänker kring skolan.

John Dübeck har jobbet i den videregående skolen siden 2005. Han har møtt mange skjebner. Dübeck er ikke partipolitisk, men sier at han kommer fra venstresiden. Han har stor sympati for dem som gjerne vil assimilere seg i den svenske kulturen, men som hindres av sine omgivelser i form av slektninger og venner:

Jag känner elever som blivit våldtagna av släktingar, men som inte vågat gå vidare med anmälan eftersom de varit övertygande om att deras övriga släktingar skulle döda dem. Jag känner elever som bott i stadsdelar där de inte vågat vittna om mord och lärare från den akademiska medelklassen som förnumstigt pratat om dem som om de saknat civilkurage. Jag känner elever som inte vågat ta av sin hijab eftersom de varit rädda för att bli misshandlade och våldtagna av manliga bekanta. Jag känner elever som inte vågat säga vilken religion de tror på eftersom de varit rädda för att sammansvetsade grupper av elever med sympatier för Islamiska staten ska ge sig på dem. Jag känner etniska och naturaliserade svenska elever som pratat med förortsbrytning fastän de egentligen behärskat svenskt uttal, bara för att slippa bli utfrysta. Jag känner elever som använt ”jävla hora” eller ”jävla bög” som standardiserad hälsningsfras till etniska och naturaliserade svenskar.

Det er et deprimerende bilde den svenske læreren tegner:

Vissa icke-assimilerade elever har öppet sagt att de hatar vita människor, att de hatar judar, att de vill att Sverige ska ha sharialagar. Jag har mött elever som haft långa utläggningar om sin framtidsvision för en värld ”där alla vita har dödats” och det därmed ”inte existerar någon rasism”.

Skolene er sterkt segregerte, sier Dübeck. Han sier at denne virkeligheten er skapt av politikere og media.

Click here to read the complete article