Sverige faretruende tæt på sammenbrud

  • Hvis migrantbølgen fortsætter i samme takt som nu, vil svenskerne om 10-15 år være en minoritet i deres eget land. At der rent faktisk finder en befolkningsudskiftning sted, burde stå klart ved enhver nøgtern vurdering.
  • “Slutresultatet af … Sveriges indvandringspolitik vil være, at økonomien bryder sammen – for hvem skal betale? Og når økonomiske sammenbrud først indtræffer, sker det altid meget hurtigt.” — Lars Hedegaard.
  • I de seneste to uger er mere end 1.000 “uledsagede flygtningebørn” ankommet fra Tyskland med færge; mere end halvdelen af dem er nu forsvundet og er opført som savnede.
  • Gennem de seneste uger er hovedbanegården i Sveriges tredjestørste by, Malmö, blevet oversvømmet af migranter; de frivillige, som de første dage dukkede op med mad, vand og tøj, synes nu at have mistet interessen.
  • Det vil ikke vare længe, før svenskerne tvinges til at indse, at staten ikke længere vil tage vare på dem. Landet, som for blot 20 år siden blev anset for et af de tryggeste og mest velstående i verden, står nu i fare for at blive en kollapset stat.

Sverige nærmer sig hastigt det totale sammenbrud. Flere og flere kommuner advarer om, at hvis migranterne bliver ved med at ankomme i dette tempo, kan regeringen ikke længere garantere normal betjening af borgerne. Desuden har ildevarslende udtalelser fra regeringsansatte fået svenskerne til at frygte for, hvad morgendagen vil bringe. Hvis migrantbølgen fortsætter, vil svenskerne om 10-15 år være en minoritet i deres eget land.

Ved en pressekonference den 9. oktober sagde statsminister Stefan Löfven, at Sverige befinder sig i en krisesituation. Men da Löfven blev bedt om at klargøre, hvad han mente med dette, var han ude af stand til at levere en eneste sammenhængende sætning.

Tre ministre dukkede op ved statsministerens side ved den hastigt indkaldte pressekonference, som fulgte efter et ekstraordinært regeringsmøde. Formålet med pressekonferencen synes at have været at formidle to budskaber:

  1. At forklare verden og det svenske folk, at Sverige står over for “en af de største humanitære indsatser i svensk historie.”
  2. At der ikke er flere huse til indkvartering, og at migranterne må berede sig på at komme til at bo i telte.

I spørgetiden efter ministrenes indlæg spurgte journalisten Tomas Ramberg fra radiostationenEkot: “I siger, at Sverige forbereder sig på en krisesituation, hvad mener I med de dramatiske ord?”

Stefan Löfvens svar var uforståeligt:

“Ja, vel, for det første at vi står midt i, jeg mener det alvorligt, når jeg siger, når jeg udtrykker en, en stor tak til alle de mennesker, der gør en sådan fantastisk indsats, fordi det er en humanitær indsats, det er præcis, som justits- og migrationsministeren netop sagde. Det, vi rent faktisk gør, er, at vi redder liv, når mennesker, som kommer fra bomber, fra … fra drab, fra undertrykkelse, deres liv ligger i spåner. Vi hjælper dem, og da er det en, det er en stor humanitær indsats, og det er selvklart da, når vi nu ser … det antal mennesker, som har behov for det, som søger beskyttelse, så er det en, en, en af de største humanitære indsatser. Og at vi står over for en krisesituation, de, det er jo blandt andet derfor jeg, vi redegør for nu i dag, at vi også forbereder os på en situation, hvor vi kan blive nødt til at indkvartere folk i telte, fordi … vi står fast på den, den humanitære … flygtningepolitik, asylretten, men vi kan jo også se, vi kan jo ikke lukke øjnene for den kendsgerning, at vi har flere end vi nogensinde har taget imod på så kort tid, og da skal vi kunne give dem tag over hovedet. Så er det – så kan det blive nødvendigt med noget andet.”

Men det faktum, at regeringen nu taler om, at kommende migranter kan se frem til at skulle bo i telte, kan være et tegn på, at Sverige trods alt måske ikke længere ønsker at befinde sig i forreste linje i den “humanitære” kamp. Udsigten til at tilbringe en iskold svensk vinter i et telt kan måske få migranterne til at vælge andre lande end Sverige. Hvis ikke, så er det svenske systems totale sammenbrud nært forestående.

Click here to read the complete article