Sylvi Listhaug: – Du kan ikke stille opp i nikab på jobb

I dag åpner hun den nasjonale integreringskonferansen.

Skal du på jobbintervju, møter du ikke opp i joggebukse og caps. Alle må tenke over framtredenen sin, og hvordan de opptrer. Derfor kan du heller ikke stille opp i nikab, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug til Dagbladet.

I dag inviterer Listhaug til regjeringens nasjonale integreringskonferanse, som åpnes av statsminister Erna Solberg.

– Tviler på at kundene synes det er hyggelig

– Arbeidsgivere vil neppe ansette mennesker de ikke kan se hvem er. Du kan ikke jobbe i butikk med tildekket ansikt. Jeg tviler på at kundene vil synes det er særlig hyggelig, sier Sylvi Listhaug.

Men hun vil ikke legge seg opp i hvordan folk kler seg på fritida.

– Der står folk fritt til å gå rundt i joggebukse eller nikab. Men for å skaffe deg jobb eller å utføre en jobb, gjelder det helt andre krav. Da må den enkelte av oss ta hensyn til omgivelsene, sier Sylvi Listhaug.

– Sylvi gjør det enkelt for seg

Generalsekretær i NOAS, Ann-Magritt Austenå, mener at nikab er et ekstremt marginalt problem i Norge, mens motvilje mot å håndtere svin og alkohol kan være reelle utfordringer for noen.

– Men Sylvi Listhaug gjør det for enkelt for seg, dersom hun mener nikab-bruk og motvilje mot svin og alkohol er viktigste grunner til at mange innvandrerkvinner sliter med å komme i arbeid.

Click here to read the complete article