Syrisk flyktning: – Jeg synes ikke kravene høres for strenge ut

Jeg vil være norsk, lære norsk, bli kjent med mennesker og ta ferdig utdannelsen i biologi, sier syriske Nermeen al Abdalla som ikke er skremt over regjeringens asylforslag.
Hvis de gjør det veldig strengt vil det gjøre at ikke alle vil hit, det er klart. Man vil ikke komme hit om man hører det er strengt og at mennesker er kalde mot deg.

Kaddour al Hassan veiver med armene som for å demonstrere sin mening.

Utenfor samtalerommet pulserer livet på Refstad transittmottak i Oslo. Lyden av både voksne og barn som hoster og harker vitner om at influensasesongen har nådd hit også. Mennesker vandrer opp og ned i gangene, utveksler noen ord med hverandre, før de går videre.

Al Hassan og hans kone Nermeen al Abdalla og deres to barn Hassan (4) og Diana (1) har bodd på mottaket siden november.

– Jeg hadde en onkel som bodde i Norge på 70-tallet og han fortalte at det var gode rettigheter i Norge og at menneskene var snille. Det var derfor vi ønsket å komme hit, sier far i familien.

En selvfølge å bidra i samfunnet

Frp med innvandringsminister Sylvi Listhaug i front presenterte tirsdag en rekke forslag til innstramminger i asylpolitikken. Høringsbrevet er på 150 sider og inneholder over 40 større og mindre tiltak som har som mål å gjøre det mindre attraktivt å søke asyl i Norge.

Ap-Giske: – Dette er ikke provoserende

Forslagene har fått blandede reaksjoner i det politiske miljøet, og de får også blandet mottakelse blant dem VG møtte på Refstad. Familien al Hassan mener ikke forslagene høres for urimelig ut, og uttrykker derimot stor takknemlighet over å ha kommet til et trygt land.

Click here to read the complete article