Syriska kvinnor: våra män är ynkryggar som flyr i stället för att skydda oss och barnen

INVANDRING. Den i USA verksamme videojournalisten Bilal Abdul Kareem har intervjuat en rad övergivna syriska mödrar och hustrur i flyktingläger i Syrien. Samtliga har behövt lämna sina hem men har ändå valt att stanna i hemlandet. De fördömer männen som flytt i stället för att stanna och kämpa.

En kvinna säger: — Vi har en krig här. Om de drar, vem ska då befria oss? Vem ska skydda oss?

En annan kvinna berättar att hon flytt från sitt hem i västra Syrien men att hon aldrig kommer att lämna Syrien, även om europeiska länder kan erbjuda en bättre tillvaro. — Det är galet att lämna sin nation och sin familj. Vi (kvinnorna) står ut med allt för att inte lämnat landet. Det är svårare än att fly till ett europeiskt land. Mycket svårare.

En tredje kvinna tillägger: — Männen ska försvara landet. De ska stå vid folkets sida och inte bara fly.

Då kvinnan blir tillfrågad om hon har ett meddelande till de tiotusentals män som flytt Syrien för Europa svarar hon att de måste komma hem, utkämpa heligt krig och försvara fosterlandet.

-Pettersson kan inte annat än hålla med. Vi borde skicka tillbaks männen med vändande post och uppmana ynkryggarna att slåss för sitt land och folk. De kvinnor och barn som tagit sig hit kan få stanna tillfälligt. Video längst ned.

2015-10-10_0743

2015-10-10_0742

2015-10-10_0741

2015-10-10_0740

Click here to read the complete article