Terrorfare i Sverige: – Vi har ikke parallellsamfunn i Norge

Men vi må ikke sove i timen. Det smitter fort over, advarer Ap-politiker.

En svensk politimann slår mandag alarm om en akutt terrorfare i Gøteborg, som ligger kun en tre timers biltur fra Oslo.

– Jeg er overbevist om at det bare er et tidsspørsmål før det smeller, sier migrasjonspolitimann Ulf Boström tilAftenposten.

Ifølge Boström er Gøteborg blant de stedene det rekrutteres flest fremmedkrigere per innbyggere i Vest-Europa, og selv om det offisielle trusselnivået nå ligger på nivå 3, mener han at det reelt sett ligger på 5.

Mye mer optimistisk her

Men situasjonen er langt fra så ille i Oslo, påpeker stortingsrepresentant og Oslo-politiker Jan Bøhler (Ap).

Jeg har vært kjent lenge med at Gøteborg har større problemer med gjengmiljøer, tettere strukturer av kriminalitet og tilhengere av ekstremisme og terror. Det er et mer lukket miljø, og det har vært vanskelig for politiet og andre som vil forebygge og trenge inn i det, sier Bøhler til Nettavisen.

Ifølge en svensk politirapport er seks bydeler i Gøteborg preget av såkalte parallellsamfunn, med kriminalitet og sterke innslag av ekstreme, voldelige islamister.

Bøhler mener vi ikke har slike parallellsamfunn i Norge.

– Jeg bor jo i disse miljøene, og har bodd mange år i boligblokk ved Furuset som ofte nevnes. Det er ikke riktig å kalle det er parallellsamfunn. Jeg er ofte i kontakt med moskésamfunnene der, og de er veldig opptatt av å samarbeide om å forebygge ekstremisme, sier Bøhler, før han legger til:

Jeg er mye mer optimistisk når det gjelder hvordan vi har mulighet til å forebygge og stanse dette.

– Må ikke sove i timen

Bøhler er ikke i tvil om hvorfor Oslo har lyktes så bra.

– Grunnen til at vi har en bedre situasjon nå i Norge, er at vi har vært flinkere til å jobbe inn i miljøene gjennom flere år med gjengprosjekt og at vi har et nært samarbeid med det store flertallet i moskeene  som er veldig opptatt av at dette ikke skal ramme dem, sier han, og fortsetter:

Click here to read the complete article