Tullberg om tafsande flyktingbarn

Tullberg om tafsande flyktingbarn: Bara en liten uppvärmning till vad som kommer

Den asylrelaterade sexbrottslighet som Sverige drabbats av de senaste månaderna är ingenting mot vad som väntar. Det sade docent Jan Tullberg på ett seminarium som igår sändes på SVT.
– Det är bara en liten mjuk uppvärmning till vad som kommer, sade han.

Det var i måndags som Jan Tullberg, docent från Handelshögskolan i Stockholm, var inbjuden talare på ett seminarium som anordnades av Rotary på Hotell Scandic Star i Sollentuna. Seminariet, där även nationalekonomen Tino Sanandaji var inbjuden talare, sändes igår på SVT Forum.

Tullberg talade bland annat om hur den svenska demografiska sammansättningen påverkas av att nästan alla invandrare som kommer är män. Han jämförde med hur det ser ut i Kina och konstaterade att det i vissa åldersgrupper i Sverige nu går 125 män på 100 kvinnor, tack vare den stora invandringen.

– Det här är ett enormt problem! I Kina, som är det land med största obalansen, har man 112 män per 100 kvinnor. Där räknar man med att det är ett jätteproblem som leder till social misär, självmord och depressioner. Det leder till aggressioner, det leder till våld och problem. Detta är en social bomb som ligger och puttrar, konstaterade han och tillade ironiskt:

– Kineserna är väldigt bekymrade. Svenskarna är inte lika bekymrade.

Tullberg befarar att den stora obalansen kommer leda till allt mer sexuellt våld mot Sveriges kvinnor när många män blir utan partner.

– De ensamkommande flyktingbarn som vi har sett nu med lite tafsande och sådär är bara en liten mjuk uppvärmning till vad som kommer, sade han.

– Det här är ett strukturellt socialt problem och det är ingenting som kan lösas med att man håller en föreläsning i genusteori eller skickar invandrarna på någon etikettkurs med Magdalena Ribbing. Det är frågan om en misär vi skapar på ett egenhändigt sätt.

Click here to read the complete article