TV 2s falske historie om Sylvi og Mahad

OFFER FOR LISTHAUGS KNALLHARDE LINJE” innledet TV 2 med, i saken om Mahad Mahamud som har mistet arbeidstillatelsen siden han ble fratatt statsborgerskapet sitt av UDI.

Det har ikke manglet på reaksjoner fra alle og enhver over Listhaugs innflytelse på Mahads skjebne.

Et godt eksempel er Lasse Jangås, samfunnsredaktør i Nordlys:

Og mest av alt venter flere verdifulle bidragsytere som Mahad Adib Mahamud, som risikerer å bli fratatt alt fordi du lar Sylvi Listhaug kjøre på.

Problemet er bare at UDI startet saken mot Mahad før Listhaug ble statsråd.

Derfor er det litt rart at TV 2 skriver:

Mahad Adib Mahamud har bodd i Norge i 17 år. Men har UDI tatt fra ham statsborgerskapet etter anonyme tips om at han jukset da han kom til landet.

“Nå”?

Mahad skrev et innlegg i Klassekampen ifjor der han oppgir å ha mistet statsborgerskapet 24. april 2016.

Og prosessen som ledet dit, startet før Listhaug ble statsråd. Han skrev:

Sommeren 2014 ringte Politiets utlendingsavsnitt meg. De sa de hadde fått et anonymt tips. Jeg ble kalt inn til et intervju, som varte i to dager. Jeg fikk vite at Politiet mente at jeg hadde gitt uriktig forklaring til UDI da jeg kom til Norge. Seks måneder senere henla Politiet saken, fordi den var foreldet. Men uten at jeg ble informert om det, ble saken videresendt til UDI.

UDI begynte nemlig en storslagen opprulling av tidligere statsborgervedtak for hundrevis av somaliere for flere år siden, skrev NRK om i januar 2015. Det er nærliggende å tro at Mahad var en av disse sakene.

TV 2 gjør lurt i å ikke direkte skrive at Listhaugs prioritering av å gå gjennom gamle saker har direkte sammenheng med Mahads sak. De nevner heller ikke UDIs tidligere prioritering av hundrevis av somaliere sine statsborgerskap, flere år før Listhaug ble minister.

Click here to read the complete article