Tyrkia: USA og Israel advarer om «nært forestående» angrep

Ber sine borgere unngå turistmål i Istanbul og Antalya.

USA og Israel går i dag ut og advarer borgerne sine om nært forestående angrep i Tyrkia. De ber også folk om å forlate landet umiddelbart, melder Al Jazeera.

Den amerikanske ambassaden advarer sine borgere om «troverdige trusler» mot turistområder i Istanbul og badebyen Antalya. Israelske myndigheter melder om «nært forestående risikoer» for angrep.

«Hold dere unna»

hjemmesidene til USA-ambassaden i Tyrkia står det følgende: «Det er troverdige trusler mot turistområder, og da spesielt offentlige steder og havneområder i Istanbul og Antalya. Utvis ekstrem forsiktighet hvis du er i nærheten av slike områder».

Også israelerne har kommet med en klar melding til egne borgere om at de må holde seg unna overbefolkede turistmål. I tillegg ber de folk forlate landet så fort som mulig, skriver israelske Haaretz.

«Umiddelbare risikoer for terrorangrep i landet. Trusselen gjelder alle turistmål i Tyrkia», er meldingen som Statsministerens kontor i Israel nå har offentliggjort, ifølge Haaretz.

Terrorbølge

De siste seks månedene har 170 personer blitt drept i ulike angrep i hovedstaden Ankara.

Det norske Utenriksdepartementet melder følgende til Dagbladet:

– Vi merker oss at israelerne har advart sine borgere om å holde seg unna turistattraksjoner, samt å forlate Tyrkia, og at amerikanerne ber folk holde seg unna turistområder i Istanbul og Antalya. Vi har ikke informasjon om mulige trusler mot norske borgere eller interesser i Tyrkia, så Norge opprettholder gjeldende reiseråd, sier kommunikasjonsrådgiver Ane Haavardsdatter Lunde i UD til Dagbladet.

Click here to read the complete article