Tysk etterretnings­ansatt pågrepet mistenkt for terror

Beskrives som en «islamistisk muldvarp».

Den tyske sikkerhetstjenesten Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) har pågrepet en person i deres egne rekker, mistenkt for å ha planlagt et bombeangrep mot sikkerhetstjenestens hovedkvarter.

Det melder en rekke tyske aviser, deriblant Süddeutsche Zeitung.

Tyske medier beskriver den pågrepne som en «islamistisk muldvarp». Han skal ifølge avisa ha konvertert til islam for to år siden.

Den pågrepne beskrives som en 51 år gammel mann, og skal ifølge Süddeutsche Zeitung stamme fra Spania. Han skal imidlertid ha tysk statsborgerskap. Det var ikke før nylig at han tiltrådte stillingen hos BfV.

51-åringen skal ha delvis tilstått anklagene mot ham, ifølge påtalemyndighetene i Düsseldorf, skriver avisa videre. Planen skal ha vært å utføre et bombeangrep mot BfVs hovedkvarter som ligger i Köln.

Han skal selv ha havnet på etterretningstjenestens radar for drøyt fire uker siden, etter å ha ytret seg ekstremistisk på nett, ifølge Süddeutsche Zeitung.

Hos BfV skal 51-åringen ha vært ansatt for å kartlegge og observere nettopp slike ytringer på nett, og bevegelser i islamistiske miljøer i Tyskland, skriver avisa.

I tillegg til å skulle ha planlagt et bombeangrep mot BfVs hovedkvarter i Köln, skal 51-åringen ha avslørt en rekke tjenestehemmeligheter.

Planleggelsen av bombeangrepet mot BfVs hovedkvarter skal 51-åringen ha diskutert på en chat med flere personer. Én av de andre personene viste seg imidlertid å være en ansatt i etterretningstjenesten.

Click here to read the complete article