Ukjente givere har sendt 250.000 til Thor-Egil (21)

Historien om Thor-Egil Solvang (21) fra Hammerfest, som har en alvorlig form for skoliose, har skapt et enormt engasjement landet rundt.

Til TV 2 forklarer han at den smertefulle ryggsykdommen førte til at han måtte operere en jernstang i ryggen.

– Jernstangen holder alt oppe. Bak her er det en lunge som ikke fungerer, sier hammerfestingen når han viser frem ryggen til TV 2.

Veier 35 kg

I mange år har han kjempet for å få hjelp og støtte fra det offentlige, men de aller fleste etatene har sviktet – en etter en.

– Det er ganske demotiverende, du mister litt håp på systemet når de ikke hører på hva du har å si, sier 21-åringen.

– Jeg tror verken Thor-Egil eller mammaen er blant dem som roper ulv, og ingen forteller dem om rettighetene. De vet ikke hva de skal spørre om. De har ikke vært klar over hvilke muligheter de har hatt, sier Monica Zachariassen, mor til en av Thor-Egils kamerater.

Thor-Egil vil helst klare seg selv, men uten hjelp har han levd på fattiggrensen, uten penger til mat og nødvendige medisiner. Badevekten viser urovekkende 35 kilo.

– Det var vanskelig. Jeg måtte låne penger hos venner og familie til å kjøpe mat. Det er ganske flaut å måtte tigge. Det er ikke noen ønskelig situasjon, sier 21-åringen til TV 2.

Sender penger

Rådmannen i Hammerfest erkjenner at kommunen har sviktet. På spørsmål om han vil beklage overfor gutten, sier Leif Vidar Olsen.

– Ja. Så lenge en innbygger av Hammerfest ikke har det bra, har ikke vi det bra, sier en svært preget rådmann som hikster frem svaret i intervjuet med TV 2.

Men det er lyspunkt. Etter at avisen iFinnmark omtalte saken, har historien til Thor-Egil ført til et voldsomt engasjement på sosiale medier.

– Her er det en som sendte meg 500 kroner, sier Thor-Egil og leser en melding han har fått.

Click here to read the complete article