Veldig uvanlig at en multimillionær leder Ap

Bloomberg retter søkelyset mot Jonas Gahr Støre.

Det norske valget, valgkampen og statsministerkandidatene vekker engasjement – også utenfor Norges grenser.

I en fersk Bloomberg-artikkel med overskriften «Millionaire Labor Leader Fails to Excite Norway’s Working Class», tar nettstedet for seg Arbeiderpartiets leder og statsministerkandidat, Jonas Gahr Støre.

De har blant annet vært i kontakt med professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, Bernt Aardal og Civita-leder, Kristin Clemet – om hvorfor Gahr Støres appell til «arbeiderne» ikke ser ut til å lykkes.

– Det er selvfølgelig veldig uvanlig at en multimillionær leder Arbeiderpartiet, men den underliggende politikken kan spille en større rolle, sier Bernt Aardal, professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, til Bloomberg.

– Når vi ser på mønsteret av skiftet vekk fra «arbeider», ser det ut som at venstresiden av partiet har fått noe «ved på bålet» i noen strategiske beslutninger, og videre har blitt mobilisert, sier han.

Bloomberg skriver at for de som kjenner Gahr Støre godt, er det åpenbart at han ikke er noen naturlig «arbeiderleder»

– Det er klart for alle fra hans måte å snakke på, hans stil og kulturelle uttrykk, at han ikke er opprinnelig født og oppvokst i Arbeiderbevegelsen, sier Kristin Clemet, en konservativ politiker og tidligere minister, som nå leder tenketanken Civita, og først møtte Gahr Støre i 20-årene.

Click here to read the complete article