Vi vil ikke ha svensker her, roper de. I Sverige

Avisen Expressen setter søkelyset på hatet som ingen vil snakke om: hatet mot etniske svensker i Sverige. Og i følge sosialdemokraten Mubarik Abdirahman er det naturligvis svenskenes egen skyld. De har ikke gjort nok, må vite.

I de belastede områdene hvor innvandrere fra Midtøsten og Afrika dominerer, blir etniske svensker trakassert til de gir opp og flytter. De som har råd og mulighet til det, vel og merke.

”Jävla svennehora”.
En kvinna i sextioårsåldern är på väg hem till sin lägenhet när männen på gatan börjar ropa.
Det är inte första gången.
”Vi vill inte ha svennar här”, ropar de.
Några veckor senare rispar någon in hakkors i kvinnans bil.
Så ser verkligheten ut för människor med svenskt ursprung i vissa delar av Sverige.
Ett öppet förakt.
Vissa kallar det hat mot svenskar.
Andra kallar det en motreaktion.

En motreaksjon på hva, egentlig? At etniske svensker faktisk bor i områdene som noen ikke-vestlige innvandrere har valgt å gjøre om til «sine» enklaver i Sverige?

I februar ropte politiinspektør i region Stockholm Lars Alvarsjö et kraftig varsku om at det svenske rettsystemet – som er en grunnpillar i det demokratiske samfunnet – er i ferd med å bryte sammen. I et innlegg i Svenska Dagbladet skrev politiinspektøren at den enorme tilstrømningen av asylsøkere, kriminelle bander og religiøs ekstremisme hadde strukket svensk politi til bristepunktet.

– I noen områder er det hverdag at politiet møtes med stenkast og molotovcocktails, skrev han.

Forsker på terrorisme og radikalisering ved det svenske forsvarsakademiet Magnus Ranstorp sa seg enig i politiets vurdering og la til at situasjonen Sverige befinner seg i er katastrofal. Han uttrykte imidlertid sterk tvil som at politiets advarsel ville gjøre tilstrekkelig inntrykk på den politiske ledelsen.

– I de verste områdene har ekstremister overtatt, mens svenskene står som apatiske tilskuere og ser på. Hele rettsfølelsen og tryggheten er truet av at politiet er ved å bukke under og det ser bare ut til å bli verre, sa Ranstorp til Kristeligt Dagblad.

Problemene er et resultat av årtiers avvisning av problemene i innvandrertette bydeler og forsteder. Disse områdene er preget av høy arbeidsledighet og lavt utdannelsesnivå. Kriminalitet og radikalisering blomstrer.

Etter Ranstorps mening er politiets situasjon er et symptom på et større samfunnsproblem: Svensk elite og alminnelige mennesker vil av ideologiske årsaker ikke innse hva som er i ferd med å skje:

”Politiets situation er et symptom på et større samfundsproblem, hvor kløfterne er blevet enorme, men det betyder ikke, at der bliver reageret. De almindelige svenskere sidder i centrum af storbyerne og nægter at se, hvad der sker, for i deres verdensbillede er der ingen problemer,” siger han.

Utviklingen av parallellsamfunn har kommet farlig langt i Sverige. Nationella operative avdelningen (Noa) – svenskenes svar på Kripos – har kartlagt hele 52 områder eller bydeler i Sverige som betegnes som «lovløse, farlige og utsatte steder». 20 av dem befinner seg i Stockholm.

Click here to read the complete article