Vil bremse innvandringen: – Terrortrusselen kan kobles til innvandring fra muslimske land

Helge Lurås mener nivået på terrortrusselen er en konsekvens av innvandring fra muslimske land. – Det er ikke muslimenes skyld, mener Liv Tørres.

I helgen publiserte Aftenposten Helge Lurås’ kronikk «Innvandringsevangeliet går mot slutten». Lederen av Senter for internasjonal og strategisk analyse, skriver blant annet følgende:

«Nivået på terrortrusselen er en konsekvens av innvandring, inkludert den som tar sin opprinnelse i asylinstituttet. Og enda mer spesifikt: Den kan kobles til innvandring fra muslimske land. Jo flere som kommer utenfra, desto større grobunn for parallellsamfunn», skriver han.

Kan ikke skylde på muslimer

Kronikken har vakt reaksjoner. En av de som reagerer negativt på utspillet er Liv Tørres, direktør ved Nobels fredssenter.

Tirsdag møttes de til debatt i TV 2 Nyhetskanalen.

– Jeg mener argumentasjonen er feil. Det er en rekke faktorer bak terroren vi ser i blant annet Belgia, Paris og Lahore. Blant annet har krigen i Midtøsten skapt rom for ekstremistiske bevegelser. Dessverre ser vi flere steder i Europa, blant annet i Paris, Sverige og Belgia, at det finnes parallellsamfunn og ghettoer, men det er ikke muslimenes feil, sier Tørres.

Vil bremse innvandringen

Helge Lurås mener det ikke er hensiktsmessig at Norge tar i mot flere innvandrere.

– Jeg mener, som mange andre, at vi trenger strenge restriksjoner for å lykkes med å integrere de som har kommet, sier han.

I kronikken skriver Lurås at «Donald Trump ser ut til å ha forstått det. Det er klart man kan bygge murer. Det er klart man kan diskriminere mot prospektive innvandrere som bekjenner seg til islam».

Click here to read the complete article