Visste ikke at voldtekt var forbudt

Tre afghanske mindreårige asylsøkere ble dømt til 5 og 6 års fengsel i Østerrike for en svært brutal gjengvoldtekt av et tilfeldig offer som de fulgte etter og voldtok på et offentlig toalett. Die Presse skriver at politiet ikke hadde noen kontroll over det området i Wien hvor voldtekten skjedde og at dette har skapt debatt i Østerrike.

De tre asylsøkerne kom via Balkanruten. Dette, mente dommer Norbert Gerstberger, kunne sees på som en formildende omstendighet. Men de ble likevel tildelt nær maksimum straff for voldtekt. Det var den yngste av de tre afghanerne som sto bak planen om å voldta kvinnen. De brukte medbrakt verktøy for å bryte seg inn på toalettet hvor de utførte ugjerningene. Den yngste voldtektsforbryteren var 16 år. Han har allerede en ny sak gående som involverer en kvinnelig fengselsbetjent.

Det er usikkert om noen av de tre blir deportert etter sonet straff.

De tre hevdet at de ikke visste at voldtekt var forbudt fordi «kvinner har en annen plass i deres hjemland».

Den 21 år gamle kvinnen var en tyrkisk utvekslingsstudent. Hun forsøkte å forsvare seg og fikk hodet dunket gjentatte ganger mot toalettet og forsøkt kvalt. Hun ble deretter voldtatt flere ganger av alle tre.

Den tyrkiske kvinnen var ikke lenger i stand til å fortsette studiene, hun maktet ikke å være nær andre mennesker. I tillegg har hun soveproblemer og føler seg som et tomt skall. Hennes liv er ødelagt, sier hun. Hun er reist tilbake til Tyrkia, men på grunn av skammen som hennes eget samfunn tillegger henne kan hun ikke snakke med noen om det som er skjedd.

Click here to read the complete article