Voldtektstiltalt (16) til kioskansatt (17): – Vil du dø i dag?

Mens kameraten stakk av med pengene, rettet den andre kioskraneren kniven mot strupen på jenta (17) og truet henne inn på bakrommet.

I dag startet rettssaken etter det brutale ranet av en Narvesen-kiosk i Bogstadveien i Oslo 29. november i fjor. Den 17 år gamle jenta var alene på jobb da hun ble ranet og voldtatt.

– Han holdt frem en kniv, tok den mot halsen min og spurte om jeg ville dø i dag, forklarte den fornærmede jenta i retten mandag.

– Jeg trodde jeg skulle dø, så jeg gjorde bare som han sa, sa hun videre.

Hun var tydelig preget av hendelsen og måtte flere ganger tørke tårer under vitnemålet.

Etter å ha gjennomført voldtekten skal gjerningsmannen ha sagt at hun ikke måtte fortelle noen om hva som hadde skjedd på bakrommet. Han skal også ha spurt om de kunne møtes igjen, og sa unnskyld for voldtekten.

– Han beklaget seg for at det var meg. Han sa han tok meg, fordi han syntes jeg var pen. Han sa også at de ikke var slemme gutter, hvis de hadde vært det, så hadde de også tatt telefonen min, forklarte jenta.

Hun ringte til faren sin etter hendelsen. Han varslet igjen politiet, som var på stedet kort tid etterpå. Lokalet var utstyrt med overvåkningskameraer og politiet fikk gode bilder av gjerningsmennene. Tre dager senere ble to gutter pågrepet av politiet etter at de ble gjenkjent av vektere ved Glasmagasinet i Oslo sentrum.

Den fornærmede jenta har forsøkt å gjenoppta deltidsjobben på Narvesen, først samme kiosk og senere i en annen, men har ikke klart det.

– Jeg sliter med angst. Jeg blir veldig skvetten når det kommer mørkhudede folk inn. Jeg kommer nok ikke til å jobbe mer i kiosk, sa hun i retten.

De to tiltalte var 16 og 17 år gamle da hendelsene fant sted. Det er kun 16-åringen som er tiltalt for voldtekten på Narvesen og han erkjenner at han gjorde det. Begge er også tiltalt for voldtekt av en 15 år gammel jente på Anker Hotel tre dager senere. For det forholdet nekter begge straffskyld.

– Min klient mener dette ikke var voldtekt, opplyser 17-åringens forsvarer, Haakon Skogstad.

Begge de tiltalte har erkjent at de sto bak ranet av Narvesen i Bogstadveien, samt et ransforsøk i en annen Narvesen-kiosk på Oppsal åtte timer tidligere samme dag.

Click here to read the complete article